Web Info Sverige

huvudbild

 

Provence
Start Vårt hus Priser Flyg & Biltåg Kartor Ollières & Provence Gästbok

 

Se också

 

Gästbok 2009
"Nog var det sol och varmt i Provence i början men vips så slog vädret om och det blev iskallt och snön föll och låg kvar"
Läs mer
Vinprovning
Vinprovning bland slotten i Provence. Kulinera bland de sju olika AOC eller gör en djupdykning...
Läs mer
Ett av våra minnen
Det är ingen idé att diskutera med en Provensal. Säger han att katten inte kan klättra så kan han inte det. Så det är bara att hänga på - det blir ännu ett minne från Provence.
Läs mer
St Maximin Byar / Städer Bada Vinprovning Golf och mer...

Golf i närheten - Provence

Golf kan spelas i Provence hela året

 

Nans les Pins (Ste Baume)
Ligger ca 10 km från St Maximin. En trevlig lagom kuperad golfbana, påminner om Hultabanan. Det går bra att promenera med vagnen - om det inte är 35 grader varmt, då rekommenderar vi golfbil. 
>> Open Golf Club

 

Saint-Cyr-sur-Mer
Ligger ca 60 km från St Maximin nere vid medelhavskusten mellan Bandol och St Cyr sur Mer. Mycket kuperad mästerskapsbana, vi rekommenderar golfbil, om ni inte är mycket unga och vältränade. Den är svår, fantastiskt vacker och är en upplevelse. Ett bra förhållningssätt är att strunta i resultat och se det hela som en natur- och kanske även en golfupplevelse. De har hittills tillämpat "happy-hour" pris, infaller kl 11.30-13.30, fråga efter happy-hour, de nämner det inte själva inledningsvis.
>> Dolce Frégate

 

Ste Maxime
Ligger ca 60 km från St Maximin nere vid kusten nära St Tropez. Mycket kuperad bana, fantastiskt vacker, även här rekommenderar vi golfbil. Här är tempot och trycket ganska hårt - ha ögon i nacken. De har hittills haft lägre pris på söndagar beroende på att de på sitt golfhotell byter gäster på söndagar. Fråga för säkerhets skull.
>> Blue Green

 

La Motte en Provence
Ligger ca 60 km från St Maximin åt Canneshållet till. Man tar av från motorvägen vid Le Muy, förresten samma avtagsort som till St Tropez. Mycket vacker bana, ganska svår, kuperad, ta gärna golfbil. Se utflykten som en utmaning.
>> Saint Endréol

 

Barbaroux
Ligger ca 25 km från St Maximin nära Brignoles. Ryktet säger att maffian har intressen här. Vi gillar inte banan pga många gömda hål. Hopplöst att se eller veta vart bollen tar vägen.
>> Golf Club Barbaroux

 

 

Gerd Segring & Åke Persson | e-post: gerd.segring@gmail.com | telefon: +46 (0)707-34 32 21